Toukokuun menovinkit Turussa

Rakastan asua Turussa ja todella suuri syy siihen on Turun kesä! Joka viikko on jotain markkinaa tai tapahtumaa. Nyt kun ollaan toukokuun puolella, alkaa taas Turku näyttää talven jälkeen niitä parhaita puoliaan. Siksi päätinkin kerätä vähän kokoon mitä kaikkea täällä tämän kuun aikana tapahtuukaan!

4.-10.5 Turku Design Festival 
TDF tuo paikalliset muotoilualan ammattilaiset ja siitä kiinnostuneet yhteen erilaisten tapahtumien voimin. Tapahtumia järjestetään ympäri Turkua viikon ajan. Voit käydä kurkkaamassa ohjelman täältä!

4.-17.5 Pop Å
Usealle turkulaiselle Pop Å onkin jo varmasti tullut tutuksi. Pop Å on uudenlainen konsepti joka yhdistää kodin ja kaupan! Pop Å rakennetaan koteihin, jotta asiakas näkee tuotteet niiden oikeassa käyttöympäristössä. Myytävänä on todella upeita kodin tuotteita. Tällä kertaa Pop Å on löytänyt paikkansa Martista. Voit käydä tutustumassa konseptin sivuihin täältä!

6.-7.5  Streed Food Carnival
Tätä tapahtumaa olen odottanut kuin kuuta nousevaa! Eikä sinäsä mikään ihme, koska aikalailla elän ruualle. Mutta tosiaan tarjolla on erilaisia katukeittiöitä! Itse odotan eniten Kimchi Wagonia, sillä sain maistaa niiden herkkuja viime vuoden Ruississa, ja hyvää oli! Täältä voit käydä kurkkaamassa mitä ravintoloita on mukana.

6.-7.5 Maalais markkinat
Jos tykkäät markkinafiiliksestä kannattaa suunnata jokirantaan Maalais markkinoille. Itse tykkään kävellä markkinoiden läpi ja katsella kojuja vaikken mitään ostaisikaan, vaikka yleensä jotain syötävää tarttuu matkaan.

7.5 Kårenin kirppis
Kårenin kirppis järjestetään nyt viidettä kertaa. Se on saanut suuren suosion turkulaisten keskuudessa ja sisälle joutuu jopa vähän jonottamaan. Mutta hyvät löydöt ovat pienen jonotuksen arvoisia.

7.5 Uuden muotoilun Kevätmarket
Uuden muotoilun Kevätmarket järjestetään lauantaina VPK:n talolla. Siellä on useita muotoilualan yrityksiä myymässä tuotteitaan. Mahtava paikka tehdä löytöjä äitienpäiväksi!

15.5 Henrikin pihakirppis
Henrikin pihakirppiksellä en ole käynyt, mutta miljöönä jo tuo puutaloalue on niin upea, että tänä vuonna pakko käydä!

21.5 Raunistulan pihakirppis
Raunistulan pihakirppiksellä kävin viime vuonna ja se meininki oli niin söpöä siellä hiekkateiden ja puutalojen välissä. Tein myös ihania löytöjä. Suosittelen!

21.5 Ravintolapäivä
Ravintolapäivänä kuka vain saa perustaa ravintolan minne vain. Ravintolapäivä on tietysti listallani, koska ruoka! Saa nähdä mitä herkkuja löytyy syötäväksi.

28.5 siivouspäivä
Siivouspäivällä on vähän sama meininki kuin Ravintolapäivässä. Puistot ja kadunkulmat täyttyvät myyjistä ja tämä jos joku on mahtava paikka tehdä löytöjä!


Toivottavasti sait vinkkejä tekemistä itsellesi toukokuuksi! Kesäkuussa on taas tulossa aika kivoja juttuja tänne Turkuun, ehkä teen samanlaisen listan silloin.

-Nora


4 kommenttia:

 1. Olipas kiva postaus, hyvä muistutus tapahtumista :) Tuntuu että tälleen toukokuussa tapahtuu vaikka mitä ja joistain tapahtumista kuulee aina liian myöhään! Mua harmittaa että Street food Carnival jää muiden kiireiden takia välistä, mutta Maalais markkinoilta taidan käydä hakemassa lakuja ja ravintolapäivää odotan myös innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo monet kerrat on jäänyt tapahtumia välistä, kun on huomannut ne liian myöhään. Nyt otin oikeen asiakseni niiden listaamisen niin ei sitten harmita myöhemmin :D

   Poista
 2. Portsan pihamarkkinat on myös oikeen hauska löytöjen teolle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ne on kyllä ihanat! Niin tunnelmalliset :)

   Poista